poniedziałek, 26 grudnia 2011

Udana sylwestrowa "domówka"

Sylwester to dzień, na który większość z nas czeka z dużym zniecierpliwieniem, gdyż jest to czas świętowania Nowego Roku i związanych z tym noworocznych postanowień.

Część z nas już kilka miesięcy wcześniej planuje ten dzień rezerwując miejsce na sylwestrowym balu lub w górskim hotelu, gdzie można zorganizować wyśmienitą imprezę połączoną z białym szaleństwem na stoku.
 Jednak duża część osób niemal do ostatniej chwili nie wie,gdzie spędzi Sylwestra. Zazwyczaj kończy się to imprezą domową znajomych, która może okazać się równie dobra, a nawet lepsza od zorganizowanego wyjazdu czy balu.

 Warto jednak zadbać o to,aby na domowej imprezie sylwestrowej goście czuli się swobodnie i mieli zapewnioną dobra zabawę. Przede wszystkim należy wcześniej przygotować muzykę, która jest lubiana przez większość osób. Jest to absolutna podstawa udanej zabawy.

 Ponadto nie zapominajmy o przekąskach, które są konieczne zwłaszcza, jeśli na imprezie jest alkohol. Dania dobierajmy w taki sposób,aby goście mogli je spożywać również na stojąco, trzymając w jednej dłoni na przykład kieliszek, a w drugiej przekąskę. Zrezygnujmy więc z potraw wymagających krojenia lub używania jednocześnie widelca i noża.

 Równie ważne jest zapewnienie różnego rodzaju alkoholu oraz napojów bezalkoholowych. Do wyboru mamy takie trunki jak piwo, wino, likier, wódka oraz rożnego rodzaju soki, napoje gazowane, kawa i herbata.

 Pamiętajmy również, aby do serwowanego alkoholu zapewnić również odpowiednie dodatki. Drinki z rumem przygotowywane są z innych dodatków niż drinki na bazie likieru, dlatego warto wcześniej poznać przepisy na różne drinki i na tej podstawie skomponować dodatki do alkoholu.

 Pamiętajmy, że przepisem na dobrą imprezę jest nie tylko muzyka, jedzenie i picie, ale przede wszystkim goście.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz